Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Υπάρχουν Bambola. Υπάρχουν...

Με ρώτησες Bambola "εάν υπάρχουν σήμερα αισθήματα". Το κακό δεν είναι η ερώτηση αλλά ότι υποπτεύομαι πως εσύ πλέον έχεις παραιτηθεί από την ανάγκη να νιώσεις…. Και αυτό , εάν πράγματι έτσι συμβαίνει, είναι το χειρότερο απ΄ όλα,. Άκου λοιπόν τι πιστεύω εγώ.

Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα αισθήματα. Απλά οι άνθρωποι είναι πλέον πιο απομονωμένοι απ' ότι παλαιότερα, ο ένας από τον άλλον, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα στην εκδήλωση κάποιων συναισθημάτων. Πλούτος συναισθημάτων όμως, υπάρχει μέσα σε κάθε ψυχή. Απλά πρέπει να βρεις το κατάλληλο κλειδί για να την ξεκλειδώσεις. Ανέκαθεν υπήρχε η εκμετάλλευση, το βόλεμα, το συμφέρον, ανάμεσα στης ανθρώπινες σχέσεις. Απλά εμείς δεν το βλέπαμε διότι δεν μας απασχολούσε τότε Τώρα όμως που τα ζούμε στην καθημερινότητα μας ,μας φαίνονται τόσο πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξεως, Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μην κάνουμε το λάθος και σκεφτόμαστε ότι πλέον δεν υπάρχουν άνθρωποι με συναισθήματα, γιατί τότε ,εμείς οι ίδιοι θα γίνουμε αναίσθητοι. Ας προσπαθήσει ο καθένας από την μεριά του να αφήσει τα αισθήματα του ελεύθερα, χωρίς φόβους και φραγμούς , και τότε τα πράγματα θα τα βλέπουμε με άλλο μάτι. Το πιο χειρότερο είναι τελικά η σιωπή …Τα θάβεις μέσα σου και κάνεις κακό μόνο του εαυτού σου… Όταν βγάζεις προς τα έξω αυτό που νοιώθεις τότε νιώθεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου. Νιώθεις πολύ πιο ελεύθερος. Όταν κρατάς κάτι μέσα σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να πνίγεσαι συναισθηματικά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το ρίσκο...Από το να σε βασανίζουν τα συναισθήματα , καλύτερα να τα λες, να μιλάς στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Το πολύ - πολύ να σε απορρίψουν... Θα στεναχωρηθείς αλλά θα πας παρακάτω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο....

Αυτά τα λίγα και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταλάβεις. Τα υπόλοιπα όταν θα πάμε για καφέ. Άκου και ένα ωραίο τραγούδι μιας και μιλάμε για αισθήματα..




Και επειδή ξέρω ότι είσαι αρκετά εγωίστρια και πεισματάρα, άκου άλλο ένα ωραίο τραγούδι..

Και άκου και την Bambola στα ιταλικά και στα ελληνικά....